بیماری غدد لنفاوی، یا گره های لنفاوی اندام بیضی شکل از دستگاه ایمنی بدن هستند که در سراسر بدن از جمله معده و زیربغل با رگ های لنف پخش شده اند. غدد لنفاوی به عنوان فیلتر ذرات بیگانه مانند برخی سلول های سرطانی عمل می کنند
و در عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن مهم هستند، آنها با گلبول های سفید خون بسته بندی شده اند. تغییرات ظاهری غدد لنفاوی می تواند یک علامت از یک بیماری باشد و تبدیل شدن آنها به التهاب در شرایط مختلف که ممکن است از مشکلی پیش پا افتاده مانند عفونت گلو به یک معضل تهدید کننده مثل سرطان خون یا ایدز متنوع باشد.
درمان های خانگی تورم غدد لنفاوی
1- سیر: خاصیت آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی ضد دیابتی دارد و از لخته شدن خون جلوگیری می کند و این ویژگی سیر تورم غدد لنفاوی را کاهش می دهد. برای درمان غدد لنفاوی دو یا سه بوته سیر خام را در هفته مصرف کنید.
2- سرکه سیب: محیط الکلی ایجاد می کند و بدن را در سطح بالایی حفظ می کند. یک فنجان سرکه را با یک فنجان آب ترکیب و دستمالی را در آن خیس کنید و روی محل مورد نظر بمالید و بعد از پنج دقیقه با آب گرم بشویید و خشک کنید، این کار را دوبار در روز انجام دهید.
3- زردچوبه: این ادویه خاصیت ضد عفونی کننده دارد و مصرف یک لیوان شیر داغ با کمی زردچوبه می تواند درد و ورم را کاهش دهد.
4- آب لیموی تازه: آب این میوه منبع ویتامین C است که علاوه بر کاهش ورم باعث درمان آن می شود و برای نتیجه سریع تر علاوه بر خوردن آب لیمو کمی، از آن را زیر بغل بمالید.
نشانه های سرطان غدد لنفاوی
1- متورم شدن غدد لنفاوی اغلب در زیر بغل، گردن یا کشاله ی ران است
2- تب
3- درد شکم
4- تنگی نفس
5- کاهش وزن
6- خستگی
در صورت داشتن این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا پزشک قبل از آنکه هر گونه آزمایشی انجام دهد سوالاتی از قبیل آیا وزن کم کرده اید یا اشتهایتان چطور است و... از شما خواهد پرسید و برای بررسی سلول های سرطانی از گره های لنفاوی تان نمونه برداری می کند.
نتیجه گیری
تورم غدد لنفاوی می تواند نشانه بیماری هایی مثل سل و انواع سرطان و... باشد و درضمن یکی دیگر از عوامل بیماری های غدد لنفاوی وجود عفونت در بدن می باشد، بیماری های غدد لنفاوی با توجه به پیشرفت و تکنولوژی پزشکی قابل درمان هستند.